Bloc de Moisès Rial. Hemeroteca de les entrades del bloc LLIBERTATS de l´any 2006.Si vols contactar: llibertats@gmail.com

divendres, 22 de desembre de 2006

La loteria espanyola, aquest any , en general, "pasa" de Catalunya

Com se sol dies aquest dies, la mal anomenada loteria "nacional", o millor dit , del país veí , a passat en general de llarg de Catalunya. Més sort al país valencià. I al Berguedà, ens haurem de conformar amb terminacions. Informa Ràdio berga dels pessics següents a la comarca, que pugen a 1 milió d´euros:

Les administracions del Berguedà reparteixen un milió d'euros només en terminacions

Els números acabats en 97 i en 68 han beneficiat clubs de futbol, entitats, bars i empreses

22/12/2006 14:41 | El Berguedà ja pot dir que ha repartit, com a mínim, un milió d’euros amb la loteria de Nadal. No s’ha donat cap dels grans premis, però les terminacions de les dues últimes xifres de la Grossa i del segon premi deixaran un pessic a la comarca.
L’administració de loteria número 2 de Berga ha repartit com a mínim, 500.000 euros. Ha venut dos números acabats en 97, com la Grossa, i només això ja li permet repartir 300.000 euros en premis, que s’han venut en dècims i en participacions al bar de l’Administració d’Autobusos de Berga, al bar Bar del barri de Santa Eulàlia i al club de futbol Atlètic Gironella.
A més, a l’administració 2 de Berga també han venut un número acabat en 68, com el segon, a la colla de geganters de Saldes i al càmping Serrat Roig.
I, a Gironella, l’administració de loteria La Perla ha repartit 180 sèries de números acabats en 68, com el segon premi, i algunes més amb la terminació del dia, la 97. En total, 400.000 euros. Les butlletes premiades han beneficiat el club de futbol d’Olvan, un bar del Guixaró, un altre de Sant Julià de Cerdanyola, els pescadors del Baix Berguedà i els geganters de Saldes, a més d'una fàbrica de Navàs.
A Puig-reig, l’administració de loteria també ha repartit números acabats amb 97 i amb 68. Estan premiades les participacions de la coral Cors Alegres i les de l’associació de pescadors del Baix Berguedà.

I a nivell de Països Catalans, Vilaweb informa:

La rifa de Nadal
La grossa deixa més de seixanta milions d'euros al País Valencià
El 20.297, venut a Alacant, Benidorm, Onil i València · Un quart premi va a parar al Prat de Llobregat · Cinc cinquens premis per a una colla de municipis del país
Els propietaris de l'administració número 1 de Benidorm, que ha venut una sèrie de la grossa
ELS PREMIS

> La grossa: 20.297
> Segon premi: 37.368
> Tercer premi: 79.735
> Quarts premis: 47.272 i 60.379
> Cinquens premis: 59.236; 60.534; 27.274; 13.044; 58.915; 64.303; 73.199 i 19.151.

El 20.297 és el número del primer premi de la rifa de Nadal d'enguany. La grossa ha estat generosa amb el País Valencià: a l'administració número 1 d'Onil, se n'han venut quinze sèries, i a la número 11 d'Alacant, la número 1 de Benidorm i la número 11 de València, una sèrie a cadascuna. Un dels quarts premis, el 60.379, s'ha venut al Prat de Llobregat i cinc cinquens premis s'han venut a uns quants municipis del país. El 59.236 ha tocat a Alacant, Badalona, Barcelona, Binissalem i Santa Coloma de Farners; el 60.534, al Campello i a Benidorm; el 27.274, a Girona i Xàtiva; el 13.044, a Castelló de la Plana, Olot i Santa Perpètua de Mogoda i el 19.151, a Castelló de la Plana i a Puçol. [+ article]
+ Premis per euro jugat.
+ Comproveu en aquesta pàgina si heu obtingut cap premi.
+ Webs relacionades dins Nosaltres.cat: Loteries.
Un cop més, com se sol dir, molta salut, i altra any, a espera a una loteria, de debó, nacional catalana, que ens doni més sort. Als afortunats, felicitats, i més a aquells/es que més els hi faci falta, que és una de les virtuts d´aquests sorteig, que amb fraccions donen etites grans felicitats a molta classe treballadora, com el cas d´enguany al Prat de Llobregat.

Labels:

21 desembre 2006

El dret de secessió deixarà Espanya i els botiflers catalans en evidència en la reforma constitucional

S´ha parlat molt poc del debat polític que ens ve després del nyap de l´estatutet de la moncloa apadrinat per Zapatero-duran-mas, és el debat de la reforma constitucional espanyla. Com que el dret de decidir, no es recull al nou estatut nacional, des d´un punt de vista estrictament legal, només ens queda, la reforma de la constitució per accedir a la independència per la via pacífica, emprant la legalitat vigent, a menys , és clar, que s´usi la via de l´autoproclamació per part de la representació majoritària del Parlament de Catalunya, que en els temps actuals de patriotisme social i de gestió del nayp, l´horitzó és més que borrós.
I ara, al gener , s´informa per part d´Esquerra, que es presentarà aquesta proposta de reforma constitucional, que han elaborat amb EA, CHA, partits andalusos i asturians i catedràtics aragonesos i algun d'andalús, que com a punt més remarcable inclou el dret a la secessió. Un model que confrontarà al model neoespanyolista de reforma constitucional monàrquic de PP-PSOE, que pretenen reformar per una persona, la successió monàrquica femenina, hereva del franquisme i no per milions de ciutadans de nacions diverses de l´estat. Curt i ras, som una nació colonitzada, que algun dia voldrem donar el salt a la lliure determinació del poble català.
Aritmèticament, sabem que els espanyolistes PP i PSOE, no estan ni molt menys per la feina, però des del punt de vista ideològic, pot obrir, i en això i té molt a fer la comunitat blocaire, i no només la XARXA REPUBLICANA, -que ja pasa per 128 blocs indexats-,a generar debat sobre la qüestió.
Tenim drets i algun dia els volem exercir. I CIU, PSC, IC, s´hauran de mollar políticament, si accepten aquest dret innegable del poble català. I PSOE i PP, amb el seus vots, es veuran en evidència si el cotó fluix de la democràcia que algun dia nacions com Catalunya, Euskadi, Galícia , Andalusia...puguin exercir el dret a la secessió. Contribuïm al debat virtual per tal que faci el salt a debat públic a nivell de societat? Espanya, quedarà en evidència un cop més, però el debat, serà positiu, perquè l´arquitectura de l´estat és la mateixa que inclou allò inconstitucional de que "el ejército español es el garante de la unidad indisoluble de la nación espanyola".
Mentre no es suprimeixi aquest paràgraf, entre d´altres, i no es reconegui el dret a la secessió, Espanya és un imperi que continua colonitzant nacions sense estat propi, com la nostra, malgrat que molts espanyols ens hi donarien suport perquè hi estan a favor.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici