Bloc de Moisès Rial. Hemeroteca de les entrades del bloc LLIBERTATS de l´any 2006.Si vols contactar: llibertats@gmail.com

dimecres, 29 de novembre de 2006

El preu mitjà de venda de l'habitatge al Berguedà és de 230.000 euros

La notícia dels augments continuats de preu de l´hbitatge al Berguedà, pisos a preu mig de 230.000 euros (38.269.000 de les antigues pessetes) i a 2.800 euros el metre quadrat. I la cosa va a més. Per tant, segns aquest estudi , a Puig-reig s´estudien 90 habitatges amb una supefície útil de 94 metres de mitjana, suposaria uns 2.447 euros teòrics al metre quadrat a Puig-reig, i pel que em consta molt de temps estàvem entorn els 950 euros el metre quadrat, per tant a Puig-reig, en els darrers 5 anys s´ha gairebé triplicat el preu del metre quadrat, i amb les mesures del desgovern local actual, que es pretén marbellitzar les ex-colònies industrials a través del Pla director i a veure venir el projecte de Cal Vidal, per exemple , que pretenen col.locar urbanització de luxe privada amb prop de 541 pisos, això encara es pot disparar més i fer d´un dret com l´accés a l´habitatge, en quelcom impossible per a una majoria social, mentre una minoria especularà buscant benefici personal.
I a Berga amb 58 habitatges si el global són 85 metres quadrat útils, el preu metre qudrat és molt més car dels 2.800 euros el metre quadrat. I Gironella, amb les Eures, amb 212 habitatges properament, ja tenen la seva quota, i l´amenaça del camp de golf, que òbviament , portaria lligat una urbanització de luxe, com a pasat en tants d´altres camps de golf, si és que tira endavant finalment. I en pobles turistics més petits, molts joves, al venir i comprar estiuejants han d´abandonar el poble de la seva vida, cada cop més.
Per qualsevol butxaca d´un jove o parella del Berguedà, que es vulgui emancipar, són preus pels sous de la zona, que obliguen a hipotecar-se de per vida. I el fort és que per amolts , sobretot de l´àrea metropolitana, són asequibles, encara aquests preus. Digueu la vostra opinió.
Aquí teniu la notícia publicada a web de Ràdio Berga:


El preu mitjà de venda de l'habitatge al Berguedà és de 230.000 euros
A Gironella, la construcció s'ha multiplicat per vint en cinc anys

A la comarca del Berguedà el preu per metre quadrat dels pisos se situa 2.800 euros i el preu mitjà de venda de l’habitatge és de 230.000 euros. Són les xifres que ha presentat avui l’Associació de Promotors de Barcelona en l’estudi “Oferta d’habitatge a la demarcació de Barcelona”. La conclusió d’aquest estudi, segons Enric Reyna, president de l’associació que l’ha elaborat, és clara: els preus dels pisos no s’abaixen.
A la comarca del Berguedà l’estudi se centra en els municipis de Berga i Puig-Reig. La mostra de l’estudi en aquestes poblacions la formen 22 promocions (11 a cada municipi) i 148 habitatges (90 a Puig-Reig i 58 a Berga). La superfície mitjana útil dels habitatges és de 85 metres quadrats, amb una xifra més gran Puig-reig (94 metres quadrats).
Els habitatges, són majoria els de tres dormitoris, que són el 43% de la mostra total a la comarca. A continuació hi ha la categoria d’altres amb un 29%; i els habitatges de dos dormitoris, que representen el 25% del total.
A tots els habitatges s’hi troben els tancaments exteriors d’alumini i vidre de doble cambra, la campana, placa de cocció i forn a la cuina i l’antena de televisió terrestre; també hi ha calefacció al 100% dels habitatges. En un segon nivell de presència destacar el parquet i la preinstal·lació d’antena de televisió per satèl·lit, amb índexs al voltant del 50%.
L’estudi se centra en Puig-reig i Berga, però la construcció és elevada a molts d’altres municipis del Berguedà. A Gironella, per exemple, a principis de l’any que ve s’iniciarà el projecte urbanístic de Les Eres, on s’hi construiran 212 habitatges. És el pla parcial de més dimensions que s’està planificant a Gironella i permetrà donar resposta a la demanda d’habitatge que hi ha a la vila, que s’ha traduït també en un gran augment de la construcció des de l’any 2003 fins a l’actualitat. En cinc anys la construcció s’ha multiplicat per vint, a Gironella. Del 2003 al 2004 es va passar de construir una desena a una vintena de vivendes, el 2005 se’n van construir 40, el 2006 s’han atorgat un centenar de llicències. I de cara a l’any que ve, la xifra creixerà fins a 200 habitatges.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici