Bloc de Moisès Rial. Hemeroteca de les entrades del bloc LLIBERTATS de l´any 2006.Si vols contactar: llibertats@gmail.com

dijous, 14 de desembre de 2006

Fotos 25 anys Ràdio Puig-reig i comentari


A Puig-reig, la ràdio és tota una institució. La celebració va iniciar amb un pica-pica popualr a la Plaça nova, com mostren imatges, que va unir oients i col.laboradors i convidats. Hora de conversa amena i informal, que va comptar amb entitats com els geganters, grallers, diables, etc. I a continuació al pavelló, dinar popular. Uns 25 anys, que hi va haver absències notables, malgrat haver més de 200 col.laboradors al llarg de tots aquests anys. Alguns, inclús han arribat a esdevenir una professió, i no voldria deixar-men cap, però hi havia presents el Fermí Riu a Ràdio Berga, el Manel Medina de TVBerguedà, el Raul Flores que treballa a la SER, alguna altra periodista que treballava a agència de notícies i ara a editorial Angle,etc, i molts d´altres, que han seguit fent les seves col.laboracions i programes, però per sobre de tot, fer poble, ha esdevingut la veu del poble de Puig-reig.
Tot i faltar i no dir-se públicament els noms, jo aquí voldria recordar els de Bartomeu Segura, Miquel Romanos, de Puig-reig i l´herbolista Santos de Berga, que si no fos per la seva mort, hi haurien estat. Ells, i 200 llargs han fet ràido Puig-reig. I els oients de Puig-reig, del Berguedà i més enllà i tot. I els anunciats. iI les hores de deicació, molts records, i anècdotes no publicables en el dinar varen aflorar. També va haver-hi espa per la quota política, un auster Satur en discurs, una nova diputada del PSC, la Judith Carreras, que vaig poder intercanviar impressions, i que pel que sembla , no serà única diputada, si un dels diputats de CIU , marxa al Congrés en propeeres eleccions Generals, entrarà Montserrat Ribera, actual alcaldessa de Guardiola i Presidenta del Consell Comarcal, ja que amb ella es va fer el tall de CIU als diputats a la circumscripció de Barcelona. No vaig veure que es convidés cap diputat d´ERC. En canvi no va faltar el subdelegat en funcions, Josep Ramon Mora, d´IC.
Tallada de pastís per part de la dona de l´actual director Josep Genescà, per la paciència durant 25 anys, en un pla que semblava derivar més a un homenatge personal al Genescà, que un dinar de record de 25 anys de molta gent anònima que hem fet Ràdio Puig-reig. No va faltar parlaments dels regidors de cultura de qui ha depengut la Ràdio: Ramon Llobet, Pep Muñoz, Salvador Molas, Quico Sàez.
Molt encertat el vídeo d´imatges d´abans a la ràdio realitzat pel constant Josep Companyó. I esperar 25 anys més, amb força renovada, i sobretot que no es perdi la pluralitat d´opinions, clau de l´equilibri i prestigi, que darrerament, en quan a audiència, salvat algun programa, no va massa sobrada la ràdio. Aviam si es corregeix, ni que sigui amb un nou taller de ràdio per les noves generacions amb col.laboració de les escoles. I actualització d´excel.lent web, que té real audio per sentir-se per internet.
Per molts anys, Ràdio PUIG-REIG!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici