Bloc de Moisès Rial. Hemeroteca de les entrades del bloc LLIBERTATS de l´any 2006.Si vols contactar: llibertats@gmail.com

divendres, 17 de febrer del 2006

La Intersindical -CSC denuncia la renuncia de CCOO-UGT al Marc Català de relacions la borals i crida als treballadors a manifestar-se el dia 18

Si de les renúncies clamoroses, que hi va haver en la negociació estatutària, la més important, és el marc català de relacions laborals. O sigui la garantia de poder disposar d´una seguretat social catalana, legislació laboral, inspecció de treball, negociació col.lectiva...i un llarg etcètera que el nou escollit de la CEOE, ja s´ha encarregat que les nacions sense estat no es disposi autogovern en matèria laboral, mentre els treballadors/es catalans, en sortim perjudicats, per exemple amb la pèrdua de poder adquisitiu al no tenir reconegut el IPC Català, que els convenis que no s´ha negociat, suposen pèrdua de poder adquisitiu, al ser més baix l´IPC espanyol. I en això, en són majoritàriament CCOO-UGT. Alguns fa anys que treballem pel MCRL, amb documents elaborats des d´ERC i que de sobres el sindicalisme nacional ja coneix i se´ls n´ha fet entrega,alguns més receptius que d´altres (enllaç adjunt fi de l´informació).
Motius bàsics perquè com ja fa la intersindical-csc, els treballadors/es també defensin que tenim el dret a decidir, també, en matèria laboral surtin al carrer el proper dia 18, no en falten, sens dubtes en seriem els més afortunats si la classe treballadora d´aquest país en prengués consciència.
NOTA DE PREMSA INTERSINDICAL-CSC
La Intersindical-CSC crida els treballadors/es a manifestar-se el 18 pel dret de decidir i contra les renúncies
Denuncia l’“entreguisme” de CCOO i UGT, que no s’han compromès amb el Marc Català de Relacions Laborals ni amb la voluntat de la majoria dels catalans i catalanesEl secretariat confederal de la Intersindical-CSC, sindicat nacional i de classe dels Països Catalans, crida el conjunt de la classe treballadora a manifestar-se “de forma activa i massiva” el dissabte 18 de febrer a les cinc de la tarda a Barcelona conjuntament amb la ‘Plataforma pel dret de decidir’. La Intersindical-CSC forma part decididament des d’un principi d’aquesta plataforma cívica, que aplega unes cinc-centes entitats.
La central sindical ha deixat clar en tot moment que la seva presència respon a una actitud de “respecte” a les decissions que, de forma sobirana, pren el Parlament de Catalunya i que està “a favor que el poble de Catalunya, i més concretament els seus treballadors i treballadores, tinguin dret a decidir quin ha de ser el seu marc d'autogovern”.Al llarg del procés de debat de l'Estatut la Intersindical-CSC ha anat fixant posició. Primer ho va fer el febrer de 2005 amb el document 'Una oportunitat per fer un pas endavant en l’espai social català'. Advertia que no se sent còmoda en el debat estatutari però que aquest podia i havia de ser una oportunitat “per debatre i resoldre alguns assumptes” i afirmava que tres qüestions s’havien de prioritzar: descentralitzar la caixa única de la Seguretat Social, efectuar un seguit de transferències determinants en l’àmbit socio-laboral i millorar el sistema de finançament.La Intersindical-CSC es va tornar a posicionar l’11 de setembre de 2005. Aleshores es felicitava, només en part, pel document base aprovat en ponència al Parlament i la seva ambició. Es plantejava però que, en finançament, “qualsevol proposta no equivalent al concert econòmic no és ni plantejable”.La proposta aprovada el 30 de setembre al Parlament no contenia tot allò que es plantejava. Però el pacte de finals de gener a Madrid, previ al debat de l’Estatut en comissió, ha suposat “una retallada inacceptable”. Les competències en seguretat Social (art.165) s’han reduït de forma considerable en inspecció i gestió i ara se'n blinden “els principis d’unitat econòmic-patrimonial i solidaritat financera”.Pel que fa a Treball (art.170) es substitueix que la Generalitat serà competent en “la determinació d’un marc de relacions laborals propi” per competències en “les relacions laborals i condicions de treball”. En l’articulat desapareixen dos punts bàsics, el 170.k i el 170.l. Així, la Generalitat seguirà sense ser competent en mútues de treball i malalties professionals i tampoc en la gestió de polítiques passives gestionant les prestacions d’atur i el reconeixement i pagament de les prestacions.L’acord, que també rebaixa les espectatives en relació a la gestió i fixació de les polítiques d’immigració, no canvia el model de finançament vigent. Només el millorarà lleument a partir de 2008 sense incloure topalls de solidaritat i ampliant la cistella d’impostos, que en cap cas acabarà amb el dèficit fiscal.
També s’ha renunciat a blindar una única Agència Tributària catalana.Davant aquestes retallades la Intersindical-CSC crida a manifestar-se el dissabte, com també s'ha fet en altres ocasions en aquestes darreres dates, per demanar que es respecti el dret de decidir del nostre poble, expressat a través de la voluntat del nostre parlament. Així mateix, també es mostra crítica “amb la manca d’unitat i fermesa dels partits que no han evitat que es generi un cert sentiment de frustració”.Com a sindicat sembla també del tot “denunciable” l’actitud de CCOO i UGT a Catalunya en tot plegat. Pressionades per les seves centrals de Madrid –que han actuat com uns dels més notoris ariets contra l’Estatut al llarg de tot el debat– les federacions catalanes “han cedit i han aplaudit un text de mínims, que no resol qüestions clau ni obrirà pas a un model social més just al nostre país”.Coincideixen de nou amb les patronals en “lloar un pacte on Catalunya cedeix i aparca els seus interesos i reivindicacions nacionals”. La Intersindical-CSC constata que CCOO i UGT han actuat de nou com un fre, com ja van fer el passat juliol quan amb els empresaris van posicionar-se en pro d'“un Estatut constitucional”.El sindicat nacional i de classe demana “una reflexió als sindicats estatals implantats a Catalunya”, que no assistiran a la manifestació del dissabte, per a que es plantegin quin interès defensen realment i els insta a abandonar el silenci davant la desaparició de la referència al Marc Català de Relacions Laborals en l'apartat competencial del text.
Font: http://www.intersindical-csc.org/
- Document ERC Nacional sobre Marc Català Relacions laborals .

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici